O restauracji
Sportowe i klasyczne samochody oraz kolekcja motoryzacyjnych pamiątek to piękna otoczka, ale pod nią kryje się coś lepszego – włoska restauracja z niepowtarzalnym, swobodnym klimatem i wybornym jedzeniem.
O La Squadra Ristorante
La Squadra Ristorante to kuchnia włoska w nowoczesnej interpretacji. Widziana oczami szefa kuchni Aleksandra Strusia, tworzona z tradycyjnych, włoskich składników, sprowadzanych wprost z Włoch oraz świeżych mikro ziół i jadalnych kwiatów dostarczanych od lokalnego dostawcy Siejemy. Autorskie pomysły szefa kuchni tworzone są w myśl idei foodsharingu. Do tego dużo miłości na talerzu, ukazanej za pomocą designu potraw sprawia, że jedzenie staje się radosnym doświadczeniem cieszącym wszystkie zmysły.
O Szefie Kuchni
Aleksander Struś – szef kuchni La Squadra Ristorante oraz turbina naszego zespołu, który tradycyjnej kuchni włoskiej dodał nutę nowoczesności. Specjalizuje się w kuchni europejskiej, w której subtelnie przemyca najlepsze składniki oraz azjatyckie techniki gotowania. Jednym z jego tajników jest selekcja produktów, wybór tych organicznych, najwyższej jakości i wykorzystanie ich potencjału w 100%. Pierwsze kulinarne kroki stawiał w Acquario w Hotelu Monopol, by następnie tworzyć jedną z popularniejszych wrocławskich restauracji Nafta Neo Bistro. Wśród jego autorskich dań, którą serwuje w La Squadra Ristorante można znaleźć m.in. pyszne ossobuco cielęce z kolorową fasolą i pomidorami, ośmiornicę z polentą i pieczoną papryką, mozzarella di bufala przystrojoną polnymi kwiatami, która wprowadza w zachwyt od pierwszego wejrzenia czy tagliatelle w śmietanie z królikiem i zielonym groszkiem.
O menu
Każda podróż uczy nas czegoś nowego, pozwala odkryć nowe smaki i doświadczenia, dlatego nasza kulinarna podróż nie kończy się na jednej karcie. W La Squadra Ristorante dostępne są dwie karty: lunchowa, która obowiązuje od godz. 12.00 oraz wieczorowa, która rozpoczyna swój cykl od godz. 16.00. Ponadto menu La Squadra Ristorante będzie przechodzić przemianę 4 razy w roku, aby każdy z nas na nowo mógł odkryć magię smaku sezonowych składników.
To nasza droga pełna miłości do pysznego jedzenia.
„Tarcza Finansowa 2.0” PFR SA.